Κοινοποίηση
Την ανασύνθεση της ιστορίας του Παλαιού Κωσταραζίου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της γερμανικής Κατοχής επιδιώκει ερευνητική ομάδα του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού.
Στόχος είναι να ανασυγκροτηθεί η κοινότητα μνήμης, βασισμένη πάνω στο γεγονός, στις τραυματικές εμπειρίες και στη βιωμένη ιστορία των υποκειμένων, να συνδεθεί το γεγονός με τη μεταπολεμική απόδοση της δικαιοσύνης από την πλευρά των δικαστηρίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την τιμωρία των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου στην Ελλάδα, να συγκροτηθεί ένα «ψηφιδωτό» προσωπικών ιστοριών και οικογενειακών διηγήσεων/φωτογραφιών και να μετατραπεί το παράδειγμα του Κωσταραζίου σε πρότυπη περίπτωση και για άλλα κατεστραμμένα χωριά κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ελλάδα.
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται μέλη οικογενειών που έχουν επιζώντες ή οι επίγονοί τους, καθώς επίσης και όσοι κατέχουν αρχειακό ή φωτογραφικό υλικό να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Άργους Ορεστικού στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 6936138229.
Να σημειωθεί ότι ο επιστημονικά υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Ευστράτιος Δορδανάς.
Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.