Κοινοποίηση
Ύστερα από την απόφαση της ΡΑΕ να δώσει άδεια για τη δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου από την ABO Wind AG, εταιρία ενέργειας γερμανικών συμφερόντων, δήμος Άργους Ορεστικού και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Κωσταραζίου, κινητοποιούνται και αντιδρούν σε ”προτετελεσμένα γεγονότα” όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Έτσι σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία του Κωσταραζίου, παρουσία και των τεσσάρων αντιδημάρχων Χρ. Εμμαουήλ, Δ. Ευαγγελίδη, Δ. Μαυραντζά και Κ. Σταυροπούλου.

Επίσης παρών ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Γεωργιάδης και Α. Καραντζάς, ενώ από την Λαϊκή Συσπείρωση συμμετείχαν οι Αν. Γραμμένου και Κ. Αθανασιάδης.

Το τοπικό συμβούλιο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Στ. Λαμπίδης και το  μέλος Κ. Στεργιάκας.

Ο κος Ευαγγελίδης ανέπτυξε το σκεπτικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας γι’ αυτή την απόφαση, όπως και την καθολική αντίθεση της δημοτικής αρχής για την εν λόγω επένδυση, με τον Δημήτρη Μαυραντζά να ζητά να πάρουν θέση επίσημα και οι δύο βουλευτές Καστοριάς.

Με τη σειρά της η κα Γραμμένου, πέραν της αντίθεσης από τη Λαική Συσπείρωση τόνισε πως δεν θα υπάρξει και κανένα ανταποδοτικό όφελος προς τον λαό του Κωσταραζίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που προκύπτουν όσων αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την μη ύπαρξη ανταποδοτικότητας προς την τοπική κοινωνία καθώς και τι μπορεί να γίνει  από εδώ και στο εξής ως αντίδραση.

https://kostarazi24.blogspot.com/

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.