Κοινοποίηση

Τον θλιμμένο κύκνο της Καστοριάς υποδέχθηκε η Παμβώτιδα. Το πανέμορφο πτηνό τις τελευταίες ημέρες συγκίνησε ολόκληρη την χώρα, καθώς παρέμενε έξω από το Κέντρο Περίθαλψης της Καστοριάς θρηνώντας για το χαμένο του ταίρι.

Η φωλιά των δύο κύκνων είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα σκυλιά. Το θηλυκό νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες και παρά την προσπάθεια που έγινε υπέκυψε στα τραύματά του.

Το αρσενικό όλες τις ημέρες νοσηλείες παρέμενε έξω από το Κέντρο Περίθαλψης και όταν το ταίρι του πέθανε, όσες προσπάθειες έγιναν για να επιστρέψει στη λίμνη, απέβησαν άκαρπες.

Έτσι εξετάστηκε και αποφασίστηκε η μεταφορά του στα Γιάννινα, σε μία προσπάθεια να ανακτήσει την διάθεσή του για ζωή.

Ο κύκνος μεταφέρθηκε μετά από συνεργασία των δύο δήμων και με την συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Είχε τοποθετηθεί σε ειδικό κλουβί και στην πλατεία Μαβίλη απελευθερώθηκε για να συναντήσει τους κύκνους της Παμβώτιδας.

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αναπτύχθηκε μία όμορφη διαδημοτική συνεργασία με τη βοήθεια του Φορέα Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και του εθελοντή Κωνσταντίνου Μπέστα προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες φιλοξενίας του κύκνου.

«Η ιστορία του κύκνου μας διδάσκει αξίες και αρετές που σπανίζουν όπως η αγάπη, η αφοσίωση, η πίστη και ο σεβασμός. Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», τόνισε στις δηλώσεις του.

Η περιπέτεια του κύκνου όπως ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Κέντρου Περίθαλψης του Δήμου Καστοριάς, ξεκίνησε μετά από επίθεση που δέχθηκε μαζί με το ταίρι του από αδέσποτα σκυλιά.

«Όταν πέθανε το θηλυκό, παρέμενε μπροστά από το Κέντρο Περίθαλψης και ήταν πολύ επικίνδυνο. Είδαμε τα χαρακτηριστικά της λίμνης των Ιωαννίνων και τον φέραμε εδώ. Υπάρχει ομάδα εθελοντών που θα τον παρακολουθεί και θα δίνει στοιχεία για την προσαρμογή του» τόνισε.

epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.