LIVE η εκδίκαση της υπόθεσης «ΠΑΟΚ-Ξάνθης»

Ξεκίνησε στην Super League η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης για την πολυιδιοκτησία.

Στις 09:30 είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Θυμίζουμε πως οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν στο διοικητικό Εφετείο αίτημα για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ και ταυτόχρονα αίτηση προσωρινής διαταγής να μην χρησιμοποιηθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης από τα αθλητικά όργανα μέχρι να συζητηθεί η πρώτη αίτηση από τα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Με τους δικηγόρους των ομάδων να βρίσκονται από νωρίς στα γραφεία της Λίγκας, υπάρχει και αρκετά μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Με 14 δικηγόρους η υπόθεση, ο Μπαλτάκος με τον ΠΑΟΚ

Συνολικά 14 δικηγόροι βρέθηκαν στα γραφεία της Λίγκας για την υπόθεση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Αξιο αναφοράς και η προσθήκη στο νομικό επιτελείο του Τάκη Μπαλτάκου. Αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Και ο Πανιώνιος και ο Κούγιας

Στην Λίγκα εκτός από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και του Ολυμπιακού βρίσκεται τόσο ο Αλέξης Κούγιας όσο και η δικηγόρος του Πανιωνίου, η κυρία Τσαγκαράκη. Θυμίζουμε πως ο Πανιώνιος έχει καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη.

Δύο αθλητικοί δικαστές για την υπόθεση, παρεμβάσεις από Πανιώνιο και ΑΕΛ!

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα αναλάβουν την υπόθεση δύο αθλητικοί δικαστές! Ο Μάρκου για την μετοχική σύνθεση της Ξάνθης και την ένσταση – παρέμβαση του Πανιωνίου και η Τσαγκιά την πολυϊδιοκτησία! Στην ανάγνωση από την έδρα έγινε λόγος και για πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΛ.

Αιτημα αναβολής από την Ξάνθη!

Οπως αναμενόταν η Ξάνθη κατέθεσε αίτημα αναβολής. «Δεν έχουμε λάβει πλήρης γνώση του φακέλου, η Επιτροπή αρνείται να δώσει στοιχεία του φακέλου. Επειδή οι δύο υποθέσεις συνδέονται, άμεσα, πέραν αυτού, έχουμε ήδη καταθέσει στο διοικητικό εφετείο προσφυγή», είπαν οι δικηγόροι της Ξάνθης με την πρόεδρο να ρωτάει αν υπάρχει έγγραφο. «Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο, για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σας εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δεν μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγη. Τίθεται ζήτημα αφού μπορεί να παύσει η εκτέλεση της απόφασης μέσω της προσωρινής διαταγής. Εχουμε 18 λόγους, προσβάλουμε και την ουσία της απόφασης», συνέχισαν οι νομικοί της ακριτικής ομάδας.

Η πλευρά του Πανιώνιου τόνισε πως υπήρχε χρόνος να γίνουν όλες οι ενέργειες και δεν δικαιολογείται αυτή η στάση της Ξάνθης!

Κούγιας: «Εάν καθυστερήσει η εκδίκαση θα πρέπει να ανασταλλεί η διαδικασία της βαθμολογίας»!

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε κι αυτός από την μεριά του ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει η εκδίκαση και πως η προσφυγή στο διοικητικό εφετείο θα εκδικαστεί το 2025!

Αναλυτικά τα όσα είπε μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Χατζησαββάογλου: «Εάν δεν βγει απόφαση το πρωτάθλημα είναι στον αέρα»!

Εκ μέρους του Ολυμπιακού οι νομικοί Γιάννης Χατζησαββάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέπτυξαν τις θέσεις τους ενώ οι Πειραιώτες θα καταγγείλουν την Ξάνθη στην Λίγκα για την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια! Ο Τσιρώνας ενημέρωσε ότι έπρεπε να είχε επιδοθεί και στον Ολυμπιακό το θέμα της κίνησης της Ξάνθης.

Μεταξύ άλλων τόνισαν πως «Με την μη επικύρωση του πρωταθλήματος δεν μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και έτσι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα».

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι Χατζησαββάογλου και Καρπετόπουλος μπορείτε να τα διαβάσετε εδω.

Σουλούκου: «Η τακτική της Ξάνθης τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα»

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου υποστήριξε επί του ζητήματος πως «η συγκεκριμένη τακτική της Ξάνθης τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είναι μία τακτική να υφαρπάξουν μία αναβολή». Αναλυτικά εδώ.

Μαυρομάτης: «Η διαδικασία να γίνει μετά το ματς της Τούμπας»

Οι Μπίρδας, Μαυρομάτης και Μπαλτάκος από πλευράς ΠΑΟΚ ζήτησαν αναβολή τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Μαυρομάτης τόνισε ότι «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα».

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι νομικοί του ΠΑΟΚ μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Το κείμενο ανανεώνεται

Πληροφορίες gazzeta.gr