Κοινοποίηση

Τη δυνατότητα άμεσης παραχώρησης του κτιρίου του Ξενία στην Καστοριά από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου -ΕΤΑΔ Α.Ε-  στο  υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε και εγγράφως από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στέφανο Βλαστό, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, προσθέτοντας  ότι «η παραχώρηση του Ξενία στην Καστοριά στο Υπουργείο Πολιτισμού, θα επιτρέψει να ξεκινήσει η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αποκατάστασή του και την προσαρμογή του σε χώρους μουσειακών υποδομών, ώστε να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στα έργα της χρηματοδοτικής περιόδου 2021 – 2027».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η αξιοποίηση του παλιού Ξενία στην Καστοριά μέσω παραχώρησης και διασύνδεσής του με το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, είναι ένα μείζον ζήτημα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα», κάτι που εξέτασε και από κοντά η αρμόδια υπουργός Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στην Καστοριά τον προηγούμενο μήνα.

Το εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια Ξενία της περιοχής μπορεί να αποτελέσει μέρος ανάδειξης του βυζαντινού πολιτισμού, έτσι ώστε να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο τα πολιτιστικά εκθέματα και να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό πάρκο, το οποίο θα αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΑντώνης Μαυρίδης  

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.