Κοινοποίηση

Θεαματικά αποτελέσματα σε μόνο 20 λεπτά

Η νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας που δημοσιεύθηκε στο Science and Medicine in Sport έρχεται να μας δώσει ένα ακόμη κίνητρο για να στραφούμε στην αερόβια άσκηση και ειδικότερα το τρέξιμο στον διάδρομο.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το τρέξιμο στον διάδρομο εκτός από τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει στο κορμί μας, όπως η απώλεια κιλών, κάψιμο λίπους και ενδυνάμωση μυών και καρδιάς, φαίνεται πως έχει επίδραση και στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Έχει θεαματικά αποτελέσματα σε προβλήματα προσοχής, μνήμης, και βοηθάει σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες. Τώρα επιπρόσθετα, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι το τρέξιμο στον διάδρομο μεγιστοποιεί την νευροπλαστικότητα( την ικανότητα του εγκεφάλου να επαναφέρει ή να τροποποιεί τις νευρικές συνδέσεις του).

Σε απλά ελληνικά το τρέξιμο βοηθάει τον εγκέφαλο να επανέλθει μετά απο τραυματισμούς, ακόμα και εγκεφαλικά, ενώ δίνει την απαραίτητη ώθηση για καλύτερη λειτουργία.

20 λεπτά καθημερινό τρέξιμο μέτριας έντασης είναι αρκετό για να δούμε θεαματικά αποτελέσματα σε σώμα και μυαλό.

Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.