Κοινοποίηση

Πιο μεγάλη στήριξη σε εταιρείες και επαγγελματίες που παραμένουν κλειστοί λόγω αναγκαστικών μέτρων παρέχει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Οι 361.888 δικαιούχοι θα μοιραστούν 1,5 δισ. ευρώ.

Τα αναλυτικά στοιχεία του ΥΠΟΙΚ δείχνουν πως ο Τουρισμός, η Εστίαση και τα μπάρ ανήκουν στους πλέον ευνοημένους. Το ίδιο και τα ταξί. Δικαιούχοι είναι 24.534 εστιατόρια και καντίνες που θα λάβουν από 4.592 ευρώ κατά μέσον όρο. Επιπλέον 21.087 επιχειρήσεις μπαρ και παροχής ποτών ενισχύονται με 3.139 ευρώ κατά μέσον όρο. Επιλέξιμοι είναι σε μεγάλο βαθμό και αγρότες αλλά και κτηνοτρόφοι.

Βασική αιτία που περίπου σχεδόν 1 στις 2 επιχειρήσεις και επαγγελματίες «κόπηκαν» από τη διαδικασία ήταν ότι στο τελευταίο 4μηνο του 2020 είτε είχαν αύξηση τζίρου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, είτε η μείωση ήταν χαμηλότερη από την απαιτούμενη.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 2/2. Από αύριο αρχίζουν οι πληρωμές. Ως ελάχιστο ποσό ορίζονται τα 1.000 ευρώ αλλά ειδικά για κλειστές με κρατική εντολή εταιρείες ορίζονται τα 2.000 ευρώ εφόσον απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και τα 4.000 ευρώ αν έχουν περισσότερους εργαζόμενους.

Ραλλού Αλεξοπούλου. naftemporiki.gr

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.