Κοινοποίηση

Επιμένουν οι «ειδικοί» παρά την παγκόσμια ανησυχία αλλά και τα συμβάντα θρομβώσεων, μη βλέποντας κανένα κίνδυνο στην χρήση του εμβολίου της  Astrazeneca.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και αφού αναφέρθηκε αρχικά στα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα Astrazeneca κι έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που κάνουν λόγο για «πολύ σπάνιες περιπτώσεις» τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, λέγοντας πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο.

Ακολούθως, επανέλαβε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια όλων των εταιρειών στην Ελλάδα, δηλαδή και με το εμβόλιο της  Astrazeneca

Ξεκινούν το 2022 μαζικούς εμβολιασμούς και στα παιδιά  

Παράλληλα η  πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών για τον κορωνοϊό, λέγοντας πως όλες οι εταιρείες διεξάγουν ήδη έρευνες για τις ηλικίες κάτω των 18, ενώ πιο προχωρημένες φαίνεται να είναι οι μελέτες για τις ηλικίες 16-18.

Σε σχετική ερώτηση, η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε:

«Θεωρώ πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων. Υπάρχει το ηλικιακό φάσμα των παιδιών από 16 έως 18 με προβλήματα υγείας, που εμβολιάζονται με το Pfizer. Το βλέπουν όλοι για την επόμενη χρονιά (2022), όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από τις εταιρείες».

Στην συνέχεια ο  ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Θεμιστοκλέους τόνισε πως συνεχίζεται ο εμβολιασμός στους άνω των 30 χρόνων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης, Μάριος Θεμιστοκλέους. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη 14/4 αναμένεται η Ελλάδα να παραλάβει περισσότερα από 33.000 εμβόλια της Johnson & Johnson. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό και οι εμβολιασμοί με αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν στις 19/4.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.