Κοινοποίηση

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Τα ηλεκτρονικά βιβλία AADE αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της φορολογικής  διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις συμβάλλοντας παράλληλα στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση αδιαμφισβήτητα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και έχει τη στήριξη μας για την ορθή  υλοποίηση της.

Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη μας την βαρύτητα της συγκεκριμένης πολιτικής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:

-To κόστος των λογισμικών προγραμμάτων είναι υψηλό γεγονός που δυσχεραίνει τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση των επιχειρήσεων

– Οι μηχανογραφικές εταιρείες αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να υποστηρίξουν το μεγάλο όγκο της δουλειάς που τους προκύπτει

– Ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις που δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δια του νόμου προθεσμίες της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων γεγονός που θα εντείνει την οικονομική δυστοκία των επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε δύνη και από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους με το παρόν έγγραφο θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε την ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών βιβλίων και  αιτούμαστε την αναστολή της έναρξης από 01-10-2021 και να δοθεί παράταση εύλογου χρονικού διαστήματος για την βέλτιστη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την αίσια έκβαση μίας τόσο σημαντικής πολιτικής.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.