Κοινοποίηση

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca. Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού καθώς και ο εμβολιασμός ανά ηλικία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα το εμβόλιο της Atrazeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, μειώνει τις εισαγωγές, προστατεύει από σοβαρή και ήπια νόσο ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες (τους άνω των 65) θα είναι αποτελεσματικό. Η σύσταση της εθνικής επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca για άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών. Το μεσοδιάστημα είναι 12 εβδομάδες μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης της Astrazeneca»

Οσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα τόσο μεγαλύτερο το επίπεδο των αντισωμάτων, είναι λοιπόν καλύτερες οι 12 από τις 8 εβδομάδες. Αναμένονται νεότερο δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεγάλες ηλικίες.

Οσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μειώθηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, μετά το εμβόλιο. Το εμβόλιο αυτό αποδίδει στην πραγματικότητα καρπούς.

Σχετικά με την γονιμότητα φαίνεται ότι αυτήν δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο ούτε στα αντισώματα που δημιουργούνται μετά.

Το θέμα γονιμότητα και εμβόλιο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι είναι τελείως αθώο με την χορήγηση του εμβολίου.

Την Τετάρτη 10/2 θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 60-64, ενώ την Παρασκευή 12/2 η πλατφόρμα για τις ηλικίες 75-79, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 18-59 που έχουν υποκείμενα νοσήματα και αργότερα θα ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι πολύ υψηλή από την πρώτη δόση.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca. Οι ηλικίες από 60 έως 64 θα κλείνουν ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα που θα χορηγούν μόνο το εμβόλιο της Astrazeneca.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό δεν θεωρείται απαραίτητο για τις μετακινήσεις, απλά θα χρησιμοποιείται για να βοηθάει τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.

dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.