Κοινοποίηση

Θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών.

Σήμερα, Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό οι πολίτες 70-74 ετών.

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα πάρει σειρά για το εμβόλιο του κορωνοϊού είναι τα άτομα 65-69 ετών. Για αυτούς, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Απριλίου, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.

Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη θα ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα του εμβολιασμού η διαδικασία των αιτήσεων για πολίτες που πιστεύουν ότι πρέπει να ενταχθούν στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Ομάδα πολιτών στην οποία ήδη γίνεται το εμβόλιο του κορωνοϊού.

«Αυτό αφορά κυρίως πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραδείγματος χάρη αν ένα άτομο που έχει νόσημα το οποίο είναι στην ομάδα Α, αλλά πραγματοποίησε τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη φαρμακευτική αγωγή εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- παραδείγματος χάρη στο εξωτερικό ή με ιδιωτικές καταβολές- τότε θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση για τον συγκεκριμένο ασθενή, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην ομάδα Α», εξήγησε αυτή την εβδομάδα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Επίσης, για τις πολύ σπάνιες και εξειδικευμένες παθήσεις θα υπάρχει δυνατότητα ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση η οποία θα εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μετά και την ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών, στη σειρά των εμβολιασμών θα ακολουθήσουν τα άτομα με υποκείμενες παθήσεις αυξημένου κινδύνου και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει μετά τα μέσα ή τα τέλη Μαΐου, δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει:

  • Μέσω SMS εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή σε φαρμακείο.
Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.