Κοινοποίηση

Έχοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων εμπειριών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Καστοριάς, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής,  η Δημοτική Αρχή Καστοριάς προέβη στην εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο Τουριστικό Περίπτερο της πόλης.

Μέσω του εξοπλισμού VR,   οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία εικονικής περιήγησης   στα αξιοθέατα και  στα φυσικά τοπία του Δήμου Καστοριάς. Αυτές οι καθηλωτικές εικονικές περιηγήσεις, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί με απίστευτη λεπτομέρεια και ρεαλισμό,  θα ενισχύσουν την επιθυμία των χρηστών, να εξερευνήσουν  και να απολαύσουν δια ζώσης,  όλα όσα παρακολούθησαν μέσω της VR.

Το βίντεο το οποίο παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο  την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής σε δυο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), είναι 360ο  και χρησιμοποιήθηκαν drones και κάμερες 360ο, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική επεξεργασία για VR.

Ο Δήμος Καστοριάς για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκε με την ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ, το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς (Κ.Π.Ε. Καστοριάς).

Το Τουριστικό Περίπτερο είναι ανοιχτό καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) από τις 10:00 έως τις 18:00 και η χρήση του εξοπλισμού VR είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.