Κοινοποίηση

11.09.2021 │ 7:30 μ.μ. │ Αμφιθέατρο Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους Ορεστικού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, με την υποστήριξη του Δήμου Άργους Ορεστικού,
το Σάββατο, 11.09.2021, στις 7:30 μ.μ., σας προσκαλεί στα επίσημα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Αρχαίων Ήχοι. Γιώργος Πολύζος̇ χειροποιώντας μουσικά όργανα»
που θα φιλοξενείται μέχρι το τέλος του χρόνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Άργους Ορεστικού. Η έκθεση αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τον Γιώργο Πολύζο, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και Άρτας, το μουσικό σύνολο «Ορφεία Αρμονία» και τον Δήμο Άργους Ορεστικού.
Το πρόγραμμα των εγκαινίων θα περιλαμβάνει γνωριμία με τον χειροποιό των μουσικών οργάνων της έκθεσης, κ. Γιώργο Πολύζο, ομιλία του επικεφαλής
της Ορφείας Αρμονίας, κ. Δημητρίου Δελφινόπουλου, με θέμα «Αρχαία Μουσική. Πρακτική και Κοινωνική της εφαρμογή (κατά την αρχαιότητα)» και μουσικό δρώμενο στα αρχαία ελληνικά, από μέλη της Ορφείας Αρμονίας, στο οποίο θα γίνει αναπαράσταση διδασκαλίας μουσικής κατά την αρχαιότητα. Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον ήχο των μουσικών οργάνων που αποτελούν προσέγγιση των αρχαίων, σε απόδοση των μελών της Ορφείας Αρμονίας.
Δεδομένων των μέτρων περιορισμού της διασποράς κορωνοϊού και προκειμένου η εκδήλωση να διεξαχθεί με ασφάλεια, παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει
να δηλώσει συμμετοχή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού (τηλ. 2467044616),
στις 8, 9 και 10 Σεπτεμβρίου, 09:00-14:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.