Κοινοποίηση

Την αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης του Μελανθίου, της Νίκης και του Πετροπουλακίου προκήρυξε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, με το ποσό των 266.392 € που εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία (ΣΑΕ 055).

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Μελανθίου, Νίκης, Πετροπουλακίου από τις πηγές τους και καλλιέργεια πηγών τοπικών διαμερισμάτων Δήμου Άργους Ορεστικού», θα αντικαταστήσει τα δίκτυα σωληνώσεων των παραπάνω οικισμών που είναι κατασκευασμένα με pvc σωληνώσεις και είναι προβληματικά με πολλές διαρροές, λόγω παλαιότητας. Η αντικατάστασή τους θα γίνει με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν φρεάτια διακοπής πίεσης, αεροεξαγωγών και εκκένωσης στα σημεία που απαιτούνται.

Επιπλέον, θα γίνουν επισκευές καλλιεργειών νερού στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Άργους Ορεστικού, με σκοπό την καλύτερη εκμετάλλευση της ποσότητας του νερού, την αποφυγή διαρροών και την προστασία των πηγών από εξωτερικούς μολυσματικούς παράγοντες.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.