Κοινοποίηση


Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η 22χρονη που συνελήφθη κατηγορούμενη ότι άφησε το τεσσάρων μηνών βρέφος της μέσα σε αυτοκίνητο, σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος, για να κάνει ψώνια με μια φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του βρέφους και η 27χρονη φίλη της και οδηγός του οχήματος, είχαν αφήσει το βρέφος μέσα σε αυτό με κατεβασμένο το παράθυρο μέχρι τη μέση, για να πάνε για ψώνια σε πολυκατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας. Περαστικός αντιλήφθηκε την παρουσία του βρέφους στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ οι δύο γυναίκες με καταγωγή από την Αλβανία, συνελήφθησαν.

Όπως κατέθεσε στις Αρχές ο άνθρωπος που ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. το βρέφος ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο και κοιμόταν στο παιδικό κάθισμα και έτσι κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ ειδοποιηθηκε και ασθενοφόρο. Μέχρι να φτάσει η μητέρα του στο αυτοκίνητο, το βρέφος ξύπνησε και έκλαιγε ασταμάτητα.

Στην απολογία της, η 22χρονη ανέφερε με κλάματα ότι από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει συγνώμη “για το λάθος που έκανα με το μωρό μου” και υποστήριξε ότι δεν είχε πού να το αφήσει.

«Δεν είχα πού να το αφήσω και το πήρα μαζί μου γιατί ο σύζυγός μου ήταν στη δουλειά. Δεν το πήρα μαζί μου επειδή κοιμόταν. Το πήρε ο ύπνος ενώ το θήλαζα» είπε στο δικαστήριο η 22χρονη που υποστηρίζει ότι άφησε το παιδί μόνο του για μισή ώρα. «Ήθελα για λίγο να πάρω κάποια πράγματα και να γυρίσω. Είχε πολύ κόσμο στο ταμείο και καθυστέρησα» πρόσθεσε.

Το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο είδε μια γυναίκα οδηγός που πήγε να παρκάρει στο πάρκινγκ του εμπορικού. «Είδα κλειδωμένο το αυτοκίνητο και το παράθυρο κατεβασμένο μέχρι τη μέση. Τηλεφώνησα στο 100 και στο Χαμόγελο του Παιδιού και ήρθε και ασθενοφόρο. Η αστυνομία εντόπισε τη μητέρα και τη φίλη της και ήρθαν στο αυτοκίνητο. Στο ενδιάμεσο ξύπνησε το παιδί και έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι να έρθει η μητέρα του» κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Η 22χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών και δήλωσε βαθιά μετανιωμένη για όσα έγιναν, ενώ βγαίνοντας από το δικαστήριο τα μάτια της ήταν βουρκωμένα.

Αναφορικά με τη 27χρονη οδηγό του αυτοκινήτου, αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.