Κοινοποίηση


Το Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι συνέλαβε τον επικεφαλής μιας “τρομοκρατικής οργάνωσης”, που εδρεύει στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι ευθύνεται για τη φονική βομβιστική επίθεση το 2008 στην νότια πόλη Σιράζ και για άλλες απόπειρες επιθέσεων όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Ο Τζαμσίντ Σαρμάντ, ο οποίος ηγείτο των ένοπλων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων δολιοφθοράς εντός του Ιράν, βρίσκεται τώρα στα ισχυρά χέρια” των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε σε ρεπορτάζ της η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το που ή πότε ο αρχηγός της οργάνωσης Tondar (“Κεραυνός” στα φαρσί) συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνθρωπος αυτός ενορχήστρωσε στις 12 Απριλίου του 2008 τη βομβιστική επίθεση μέσα σε ένα κατάμεστο από πιστούς τζαμί στο Σιράζ που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 215. Το Ιράν απαγχόνισε τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για την επίθεση το 2009 λέγοντας ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση και ότι λάμβαναν εντολές από έναν Ιρανό, υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ “πράκτορα της CIA” με στόχο τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου ιρανού αξιωματούχου.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.