Κοινοποίηση


Το πολυαναμενόμενο εγχειρίδιο για τους επισκόπους και τους ανώτερους θρησκευτικούς ηγέτες εξέδωσε το Βατικανό, σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικών ερευνών για ιερείς που βιάζουν και κακοποιούν ανήλικου και ευάλωτους ενήλικες.

Όπως γράφει το euronews, πολλοί από τους κανονισμούς εξακολουθούν να αγνοούνται από ορισμένους επισκόπους που σε πολλές περιπτώσεις απορρίπτουν τις κατηγορίες των πολιτών προκειμένου να προστατεύσουν τους ιερείς.

Μεταξύ άλλων στους κανονισμούς αναφέρεται ότι “ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει νομική υποχρέωση, οι εκκλησιαστικές αρχές πρέπει να κάνουν αναφορά στις αστικές αρχές αν αυτό κρίνεται απαραίτητο για να προστατευθεί το πρόσωπο που εμπλέκεται ή άλλα ανήλικα από μελλοντικές εγκληματικές πράξεις”.

Το εγχειρίδιο εκδόθηκε σε 6 γλώσσες και στοχεύει στο να αποτρέπει ιερείς και επισκόπους τη χρήση δικαιολογιών για να μην πραγματοποιηθούν προκαταρκτικές έρευνες για κατηγορούμενους ιερείς.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ρητά ότι οι ανώνυμες καταγγελίες δεν πρέπει να απορρίπτονται, καθώς μπορούν να αποτελέσουν τη βάση την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.