Κοινοποίηση


Εκεί που όλοι υπολόγιζαν πως ο πρωθυπουργός θα προκήρυττε εθνικές εκλογές πριν το Πάσχα, με την 9η Απριλίου να φάνταζε ως η πιο πιθανή Κυριακή για το στήσιμο των καλπών, το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία όχι απλώς έχει πάει πιο μπροστά τους σχεδιασμούς, αλλά γίνονται πλέον συζητήσεις ακόμη και για εξάντληση της τετραετίας στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές ακόμη και τον… Σεπτέμβριο, δηλαδή σε σχεδόν μισό χρόνο από σήμερα. Και εξηγούμαστε πώς μπορεί να συμβεί αυτό: Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019, ορκίστηκε κυβέρνηση την επόμενη μέρα και τα μέλη της νέας Βουλής ορκίστηκαν στις 17 εκείνου του μήνα, ξεκινώντας τις εργασίες τις 18ης Κοινοβουλευτικής Συνόδου.

Κατά συνέπεια οι εργασίες της Βουλής θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν ακόμη και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου φέτος, καθώς εκείνη την ημέρα θα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την πρώτη συνεδρίαση. Εντός δεκαημέρου θα πρέπει να εκδοθεί το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα και μετά από 40 ημέρες προεκλογικής περιόδου να διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές. Αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, οπότε αποφεύγει η κυβέρνηση και τον Αύγουστο που ο περισσότερος κόσμος θα βρίσκεται σε θερινές διακοπές.

Μπορεί για κάποιους ν’ ακούγεται τραβηγμένο σενάριο, αλλά «κανείς δεν θα μπορούσε να το αποκλείσει» όπως δηλώνει στο Newsbeast πολύπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος εκλέγεται επί δεκαετίες στην περιφέρειά του. Και προφανώς ένας από τους λόγους που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν και για να καταλαγιάσει η κοινωνική οργή για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Πάντως αυτή τη στιγμή τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας όσο και ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζονται ακόμη και για το σενάριο να στηθούν οι κάλπες τον Ιούλιο, θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός θέλει χρόνο ώστε να στήσει εκ νέου ένα πειστικό πολιτικό αφήγημα.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.