Κοινοποίηση


Νέα ερωτήματα για τη φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έρχονται στο προσκήνιο, με πολλούς να κάνουν λόγο για «περίεργο» φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία, η οποία εξετάζεται αν μετέφερε υλικά που δεν έπρεπε να υπάρχουν στα βαγόνια της και τα οποία προκάλεσαν την μεγάλη έκρηξη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι 4 από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στα συντρίμμια των τρένων, φέρονται να εμφάνισαν… περίεργα εγκαύματα. Κι αυτό παρά το γεγονός, ότι φορούσαν τις ειδικές στολές τους.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες φορούν μια ειδική στολή όταν πηγαίνουν σε συμβάντα με πυρκαγιά. Το βράδυ που έγινε το δυστύχημα τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν να επιχειρούν με κοπτικό μηχάνημα στο 3ο βαγόνι. Τότε άρχισαν να νοιώθουν εγκαύματα μέσα από την στολή, η οποία δεν είχε πάθει τίποτα εξωτερικά.

Τι προκάλεσε τα εγκαύματα;
Αργότερα, πήγαν στο νοσοκομείο και είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια και οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί τα χέρια και τα πόδια τους μέσα από την στολή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τι προκάλεσε τα εγκαύματα. Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό η εμπορική αμαξοστοιχία, ή κάποιος επιβάτης μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Ιατρική γνωμάτευση μιλά για χημικά εγκαύματα
Πυροσβέστης που μίλησε στον Focus FM εξομολογήθηκε ότι είχε εγκαύματα ενώ δεν ένιωσε κάψιμο. Ο δημοσιογράφος τους σταθμού, ανέφερε πως έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει ότι πυροσβέστης που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, υπέστη χημικά εγκαύματα. Συγκεκριμένα, η γνωμάτευση κάνει λόγο για «χημικό έγκαυμα 3ου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα 2ου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

Στην περιγραφή της ασθένειας οι γιατροί έγραψαν: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης». «Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε ο καταγγέλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Το θέμα του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, έθιξε και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος συγγενών θυμάτων, ο οποίος είπε ότι: «Θα πρέπει να ερευνηθεί με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Σύμφωνα με τους τεχνικούς μας συμβούλους είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την έκρηξη μετά τη σύγκρουση. Ακόμα κι αν υπήρχαν στο καφέ δύο φιάλες υγραερίου δεν θα έπρεπε να γίνει τέτοια έκρηξη. Θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι. Από τις υπηρεσίες στον εμπορικό σταθμό που φόρτωσε το τρένο, καθώς και το γεγονός αν γνώριζε ο συγχωρεμένος ο μηχανοδηγός αν υπήρχε κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει στο τρένο».

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε πως «αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω την παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο»



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.