Κοινοποίηση


Η ανακρίτρια της υπόθεσης των Τεμπών επέκτεινε τον κύκλο των κατηγορουμένων, ζητώντας να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των τριών προσώπων που από τα στοιχεία που διαθέτει φαίνεται να διαδραμάτισαν ρόλο στην επερχόμενη τραγωδία.

Σημαντικές είναι, όπως αναμενόταν, οι εξελίξεις στο ποινικό κομμάτι της τραγωδίας των Τεμπών.

Μια ημέρα πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, δρομολογήθηκαν νέες ανακριτικές πράξεις με βάση τα στοιχεία που έχουν προστεθεί στον φάκελο από τη σύλληψη του σταθμάρχη και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι καθίστανται μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Οι κατηγορίες που καλούνται πλέον να αντικρούσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι αφορούν τα ίδια αδικήματα με εκείνα που βαρύνουν και τον 59χρονο προσωρινά κρατούμενο σταθμάρχη και περιλαμβάνουν:

Τη διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα καθώς από αυτήν προέκυψε θάνατος με ποινές από δέκα χρόνια έως ισόβια καθώς και
Τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε τις βάρδιες της επίμαχης νύχτας αφήνοντας στον κομβικό σταθμό τον χωρίς εμπειρία σταθμάρχη της Λάρισας και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες στο πόστο τους ως τις 11 το βράδυ πλην όμως έφυγαν νωρίτερα από την λήξη του ωραρίου τους.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.