Κοινοποίηση


Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει την τάση να αυξάνεται, ενώ παράλληλα υπάρχει τάση μείωσης της μέσης ηλικίας των νοσηλευομένων. «Κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση παίρνεται ένα ρίσκο και πως ζούμε σε εποχές μεγάλης αστάθειας, όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά ημέρα και τόνισε πως η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει κάθε Παρασκευή για να πάρει τις αποφάσεις της. Σημείωσε, δε, ότι για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των καθημερινών δραστηριοτήτων, ο κ. Σύψας ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν τα σχολεία. Σειρά θα πάρει το λιανεμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε επίσης πως εξακολουθεί να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Επιτροπή και την κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς.

Για το πιστοποιητικό του εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Σύψας είπε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε το καλοκαίρι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί».

Τέλος, αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και έντονης κινητικότητας που παρατηρούνται παρά το lockdown, ο καθηγητής ανέφερε πως προτιμήθηκε ένα light (ελαφρύ) lockdown λόγω της μεγάλης κούρασης του κόσμου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απογοήτευση από τη στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά

Ο αστυνομικός και η ομάδα του ανταποκρίθηκαν σε ένα περιστατικό που ανέφεραν οι γείτονες

Η ανατριχιαστική περιγραφή της επίθεσης

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημειώνεται στη θαλάσσια αυτή περιοχή

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε όλη τη χώρα

«Μου έχει μείνει η μυρωδιά του αίματος»

Λιγοστεύουν οι ελπίδες ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία θα χαλαρώσουν

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών

Ο χάρτης των κρουσμάτων

328 οι διασωληνωμένοι, 33 θάνατοι

Γνωστό στις Αρχές το δρομολόγιο των δραστών, θέμα χρόνου η ταυτοποίησή τους

Η γυναίκα ήταν χωρίς μάσκα καθώς η επέμβαση γινόταν στα χείλη


Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.