Κοινοποίηση


Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό, καθώς δύο φορτηγά πλοία σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια Βόρεια – Βορειοδυτικά της Χίου.

Στο πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα -όλοι Τούρκοι- και στο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης 19 άτομα, και -σύμφωνα με πληροφορίες – όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Κανένα από τα δύο πλοία δεν μετέφερε φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, το πλήρωμα των Τούρκων αρνείται να δεχθεί τη βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Μια τουρκική ακταιωρός έχει πλησιάσει στο σημείο, χωρίς όμως να παραβιάσει τα χωρικά ύδατα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλοίο φέρεται ακόμα να μπάζει νερά, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν ανησυχία για βύθισή του.

Στις ελληνικές αρχές υπάρχει ανησυχία, για ενδεχόμενο να σηκωθούν τουρκικά ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο Anadolu που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία. Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει τεθεί κάποιο αίτημα εγκατάλειψης από τα πληρώματα των δύο πλοίων.

Στην περιοχή έχουν φτάσει ήδη έξι πλωτά του Λιμενικού, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma, καθώς και παραπλέοντα πλοία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι καλές.




Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.