Κοινοποίηση


Παρεμβαίνουν τα πειθαρχικά συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τους δικηγόρους οι οποίοι εμφανίζονται καθημερινά σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τηλεοπτικές εκπομπές σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο τραγικό σιδηροδρομικό συμβάν στα Τέμπη και προδικάζουν γεγονότα, αποδίδουν ευθύνες, κατηγορίες, κ.λπ.

«Είναι απερίφραστα καταδικαστέα και πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήση Κωνσταντίνου, «στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».

Προηγουμένως, η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά παράθυρα αναφέρονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και «εκδηλώνουν συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος».

Τέλος, ο ΔΣΑ καλεί όλους τους δικηγόρους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, καθώς «τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του δικηγορικού σώματος».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.