Κοινοποίηση


Συνελήφθη στο Νιού Χάμσαϊρ η Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος του Τζέφρι Έπσταϊν καθώς κατηγορείται πως βοηθούσε τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή να “στρατολογεί” και να εκδίδει ανήλικα κορίτσια. Αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Η Μάξγουελ είχε παλαιότερα αρνηθεί κάθε εμπλοκή ή γνώση σχετικά με τις υποθέσεις με τις οποίες σχετιζόταν ο πρώην σύντροφος και συνεργάτης της.

Ο Έπσταϊν άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν στη φυλακή και καθώς περίμενε να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Γκισλέιν Μάξγουελ “βοήθησε, διευκόλυνε και συνέβαλλε στην κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Τζέφρι Έπσταϊν”. Σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να “δελέαζε” τις ανήλικες κοπέλες να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως ΠαλμΜπιτς, τη Νέα Υόρκη και τις Παρθένες Νήσους.

Οι αρχές την θεωρούν “ύποπτη φυγής”

Την χωρίς όρους προφυλάκιση της Γκισλέιν Μάξγουελ ζητούν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος «κίνδυνος φυγής» της ύποπτης.

Όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, οι ισχυρές αποδείξεις που υπάρχουν σε βάρος της καθώς και η βαριά ποινή κάθειρξης που θα αντιμετωπίσει εφόσον καταδικαστεί συνιστούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Σημειώνεται επίσης ότι η Μάξγουελ είναι εύπορη, έχει εκτεταμένους διεθνείς δεσμούς, διαθέτει τρία διαβατήρια και την υπηκοότητα άλλων δύο χωρών ενώ δεν έχει σοβαρούς δεσμούς στις ΗΠΑ, για αυτό και δεν υπάρχει «απολύτως κανένας λόγος» για να παραμείνει στη χώρα.

Η Μάξγουελ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη. Σύμφωνα όμως με τον Μαρκ Άλενμπο, τον συνιδρυτή του Sentencing Stats και πρώην στέλεχος της Επιτροπής Ποινών των ΗΠΑ, ενδέχεται να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ακόμη και αν δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 58χρονη κρυβόταν σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία μετά τη σύλληψη του Επστάιν, τον Ιούλιο του 2019. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι διέμενε σε ένα σπίτι στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο αγόρασε τον Δεκέμβριο με μετρητά, χρησιμοποιώντας μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Δεν έχει κανέναν άλλο δεσμό με την περιοχή αυτή του Μπράντφορντ.

Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης να μην της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να αφαιρέσει αυτήν τη συσκευή.

«Η Μάξγουελ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Επστάιν και τον βοήθησε να εκμεταλλευτεί κορίτσια ηλικίας ακόμη και 14 ετών», είπε η εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους. «Έπαιξε κρίσιμο ρόλο, βοηθώντας τον Επστάιν να εντοπίσει, να γίνει φίλος και να παρασύρει ανήλικα θύματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Μάξγουελ συμμετείχε και η ίδια στη σεξουαλική κακοποίηση», είπε.

Οι αρχές ζητούν και πάλι να καταθέσει ο πρίγκιπας Άντριου για την υπόθεση

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στο σκάνδαλο της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών από τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ελπίζουν ακόμη ότι θα μπορέσουν να πάρουν κατάθεση από τον πρίγκιπα Άντριου. Πρόσφατα, οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ότι «παριστάνει» ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους.

«Θα χαιρόμασταν πάρα πολύ αν ο πρίγκιπας Άντριου ερχόταν να μας μιλήσει, θα θέλαμε να επωφεληθούμε από τις δηλώσεις του», είπε η εισαγγελέας Στράους.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης πιέζουν εδώ και μήνες για να πάρουν κατάθεση από τον Δούκα της Υόρκης, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Επστάιν.

Ποιός ήταν ο Τζέφρι Έπσταϊν

Μεγαλωμένος από οικογένεια μικροαστών, κατάφερε να γίνει καθηγητής φυσικής και μαθηματικών χωρίς καν να τελειώσει τις σπουδές του, ενώ έδειξε από την αρχή τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, όταν στα μαθήματα εμφανιζόταν με γούνες και χρυσές αλυσίδες. Παρά τη γρήγορη απόλυσή του, ο Τζέφρι Έπσταϊν χρησιμοποίησε το βασικό συστατικό πάνω το οποίο έχτισε την καριέρα και τον πλούτο του: Τις διασυνδέσεις του. Εισήλθε στη Wall Street και άρχισε γρήγορα να αναρριχάται και να εδραιώνεται στον χρηματιστηριακό κόσμο, αποκτώντας λεφτά, δύναμη και φίλους από τον πολιτικό κόσμο.

Η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν το 2005 όταν κατηγορήθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα καρότσια και τους ζητούσε να μεταβούν στην έπαυλή του μαζί με φίλες τους, συμμετέχοντας στα πάρτι και τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε. Σύντομα, κατάφερε να φτιάξει ένα ευρύ δίκτυο τράφικινγκ, χρησιμοποιώντας γυναίκες ως “σκλάβες του σεξ”, όπως αποκαλούνταν, με το δικό του παρατσούκλι πια να έχει καθιερωθεί ως “διαχειριστής χρημάτων των πλουσίων”, στο οποίο οφείλονταν και οι επαφές του με τον πολιτικό κόσμο.

Παρά τη σύλληψη και φυλάκισή του το 2005, συνέχισε να “διοικεί” το δίκτυο τράφικινγκ, να πληρώνει γυναίκες για να συμμετέχουν σεξουαλικά για ικανοποίηση της διαστροφής του, αλλά και των χλιδάτων πάρτι του, αλλά και να χαίρει της εκτίμησης πολιτικών προσώπων, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπιλ Κλίντον. Αμφότεροι τον είχαν εκθειάσει δημόσια, με τον Τραμπ μάλιστα να λέει: “Είναι φοβερός τύπος. Χαίρεται τη ζωή”. Ο θάνατός του πάντως στη φυλακή έμελλε να ρίξει στο κενό τις έρευνες που προσπαθούσαν να ρίξουν φως στο παρασκήνιο των στενών δεσμών του με πολιτικούς.

Αυτοκτόνησε (;) στις 10 Αυγούστου του 2019

Στις 10 Αυγούστου του 2019, ο μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου και κρατούταν έχοντας κατηγορηθεί για διεύθυνση και συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας ανηλίκων. Παρά τις εκτιμήσεις και τις ενδείξεις για αυτοκτονία (ήταν υπό 24ωρη παρακολούθηση), ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επισημάνει τα ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του. Λίγο αργότερα και μετά από έρευνες του FBI η επίσημη τοποθέτηση έκανε λόγο για “προφανή αυτοκτονία”, η οποία βέβαια σημειώθηκε μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων που αποκάλυπταν το μέγεθος των εγκλημάτων του.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.