Κοινοποίηση


Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές καθώς υπάρχει πληροφορία για μεγάλο αριθμό μεταναστών που βρίσκεται σε μια νησίδα στον Έβρο, επί τουρκικού εδάφους, και είναι από μια ΜΚΟ η οποία έχει την έδρα της στην Τουρκία.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (7/6( στην ΕΡΤ ο ρεπόρτερ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ορεστιάδα, Δημήτρης Σταματάκης «λόγω του τέλους των βροχών στην περιοχή υπάρχουν αυξητικές ροές μεταναστών. Το καινούριο είναι ότι πάνε και διαλέγουν κάποιες νησίδες μέσα στο ποταμό Έβρο και από εκεί προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι οργανωμένα στην ενδοχώρα».

Ο δημοσιογράφος επίσης ανέφερε ότι σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους αστυνομικούς.

«Είναι ίσως η θετική συγκυρία να είμαστε και τυχεροί που είναι αυτός σε αυτή τη θέση γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν αρχηγός ΓΕΣ. Έχει υπηρετήσει τόσο στην 16η Μεραρχία στο Διδυμότειχο όσο και στην 12η Μεραρχία στην Αλεξανδρούπολη» σημείωσε.

«Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μεταναστευτικό αφού ο στρατός είναι το δεύτερο κομμάτι σε αυτό το παζλ που προσπαθούμε να κρατήσουμε σφραγισμένα τα σύνορά μας μετά την Ελληνική Αστυνομία και τους συνοριοφύλακες. Θα έχει συζητήσεις με τους αστυνομικούς παράγοντες της περιοχής. Θα μπορέσουμε να δούμε λίγο πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση, η οποία αρχίζει πλέον να γίνεται σύνηθες φαινόμενο, δηλαδή το να πηγαίνουν σε κάποιες νησίδες είτε είναι ελληνικές είτε τουρκικές. Τα κυκλώματα προτιμούν να τους στείλουν σε κάποιες νησίδες ελληνικές, να πάνε για να μπορέσουμε από κει και πέρα μετά οι ελληνικές αρχές να τους απεγκλωβίσουν. Θα εξετάσει λοιπόν με τους αστυνομικούς διευθυντές της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας αυτό το θέμα, Τι προτείνουν, ποια είναι τα καινούργια δεδομένα τα οποία έχουν προκύψει για να δούμε πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστεί στη συνέχεια αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο Δημήτρης Σταματάκης.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.