Κοινοποίηση


Η Σουηδία θα άρει από τις 30 Ιουνίου την προειδοποίηση για μη απαραίτητα ταξίδια για 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη  (17/6) το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι χώρες αυτές είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο.

Για άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσει να ισχύει η προειδοποίηση για μη απαραίτητα ταξίδια. Μια οδηγία για αποφυγή ταξιδιών σε χώρες εκτός της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν θα παραταθεί έως τις 31 Αυγούστου.

«Όπως και στην προηγούμενη απόφασή μας, αυτή δεν βασίζεται στην εξάπλωση του ιού, αλλά στην αβεβαιότητα σχετικά με τους κανόνες καραντίνας ή επειδή δεν υπάρχουν πτήσεις, τρένα και πλοία που θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στην πατρίδα σας (από ορισμένες χώρες)», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε σε συνέντευξη Τύπου.

Θα παραμείνει σε ισχύ η ταξιδιωτική σύσταση προς όλους τους Σουηδούς να αποφεύγουν ταξίδια στη Δανία, την Νορβηγία και την Φινλανδία, καθώς και στη Βρετανία.

Οι σκανδιναβικοί γείτονές της απέκλεισαν τη Σουηδία όταν άρχισαν να ανοίγουν τα σύνορά τους, επικαλούμενες ένα υψηλό επίπεδο εξάπλωσης του ιού στη χώρα αυτή, ενώ η Βρετανία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid-19 παγκοσμίως και εξακολουθεί να έχει σχετικά υψηλό ποσοστό κρουσμάτων.

Η Σουηδία πέρασε το όριο των 5.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές.

Το ποσοστό της θνητότητας στη χώρα είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη γειτονική της Δανία και 11 φορές υψηλότερο σε σύγκριση με τη Νορβηγία.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.