Κοινοποίηση


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1932 έγιναν στο Λος Άντζελες. Η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με 4 χρόνια νωρίτερα, αφού μόλις 1.332 αθλητές συμμετείχαν, ενώ το 1928 στο Άμστερνταμ συμμετείχαν 2.883. Το ίδιο συνέβη και με τις χώρες, αφού 37 χώρες έστειλαν αθλητές, σε αντίθεση με τις 46 που είχαν στείλει στο Άμστερνταμ. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Χούβερ, δεν πήγε καθόλου.

Και η απάντηση σε αυτό ήταν η Μεγάλη Ύφεση. Η οικονομική κατάσταση πολλών χωρών, δεν τους επέτρεψε να στείλουν αθλητές. Ακόμα και τα 37 έθνη που το κατάφεραν, προσπάθησαν πολύ για να στείλουν μερικούς από τους αθλητές τους στην Καλιφόρνια. Μερικές από αυτές, όπως η Βραζιλία, ήταν λίγο πιο δημιουργικές ως προς τον τρόπο.

Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει την αποστολή και έκανε κάτι άλλο. Έβαλε τους αθλητές σε ένα πλοίο γεμάτο καφέ. Το ταξίδι όμως ήταν πιο ακριβό απ’ όσο νόμιζαν και τους ζητήθηκε να δουλέψουν ώστε να τους μεταφέρουν. Μέσα στο πλοίο υπήρχαν 50 χιλιάδες σακιά με καφέ, ένα βραζιλιάνικο προϊόν για το οποίο υπήρχε μεγάλη ζήτηση, παρ’ όλη την κακή παγκόσμια οικονομία. Οι αθλητές λοιπόν προσπαθούσαν να πουλήσουν τον καφέ στα λιμάνια.

Μάλλον όμως δεν τα πήγαν και τόσο καλά όλοι, γιατί όταν έφτασαν στο λιμάνι του Λος Άντζελες, οι αρχές ζήτησαν ένα δολάριο στον καθένα για να αποβιβαστεί. Μόνο οι μισοί μπόρεσαν να το πληρώσουν. Όταν αργότερα το πλοίο πήγε στο Σαν Φρανσίσκο και πουλήθηκε λίγος καφές παραπάνω, τότε κάποιοι ακόμα αθλητές μπόρεσαν να κατέβουν από το πλοίο και να ταξιδέψουν με κάποιον άλλο τρόπο. 15 όμως αθλητές της αποστολής έκαναν αυτό το ταξίδι, απλά για να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Οι 67 αθλητές που τελικά τα κατάφεραν δεν τα πήγαν και πολύ καλά, αφού δεν κέρδισαν ούτε ένα μετάλλιο, με την υψηλότερη θέση που κατέκτησαν να είναι η 4η.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.