Κοινοποίηση


Κόλαφος είναι η πρόταση του εισαγγελέα Νίκου Πασχάλη προς το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση του θανάτου των μικρών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας.

Ειδικότερα, ο κ. Πασχάλης υποστηρίζει, σύμφωνα με την «Μπαμ», ότι τα δύο παιδιά βρήκαν ασφυκτικό θάνατο με δράστρια τη μητέρα τους.

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός –βρισκόταν στην έδρα και στη δίκη του «ψευτογιατρού»- συντάσσεται με τη γνωμοδότηση των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι στο πόρισμά τους κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι δύο ιατροδικαστές κατέληξαν στο πόρισμά τους με επιστημονική ασφάλεια και όχι με εικασίες.

Στην εισαγγελική του πρόταση ο κ. Πασχάλης υπογραμμίζει ότι όσοι βρέθηκαν στο δικαστήριο με σκοπό να υπερασπιστούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν κατάφεραν να αποδώσουν το θάνατο των δύο παιδιών σε συγκεκριμένο αίτιο.

Ασφυκτικός θάνατος

Ο Νίκος Πασχάλης κρίνει ότι από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, τα δύο μικρά παιδιά δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο. Και στα δύο η μητέρα τους έκλεισε τις αεροφόρες οδούς και τα υπέβαλε σε ένα μαρτυρικό θάνατο μέσω ασφυξίας.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας αξιοποίησαν το φωτογραφικό υλικό που καταγράφει προθανάτιες κακώσεις στο πρόσωπο των μικρών παιδιών, συμπληρώνοντας ότι από τα ευρήματα των ιστολογικώ εξετάσεων αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά και οι δύο θάνατοι είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα ηπατική ανεπάρκεια (στην Μαλένα) και αγενεσία φλεβόκομβου (στην Ίριδα).

Οι μαρτυρίες γιατρών και διασωστών

Όπως φαίνεται, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του εισαγγελέα έπαιξαν οι μαρτυρίες των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά και των διασωστών του ΕΚΑΒ που ήρθαν σε επαφή με τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τη «Μπαμ», γιατροί που εργάζονταν στο νοσοκομείο όταν έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, κατέθεσαν ότι η μητέρα της τους ειδοποίησε για το «επεισόδιο» αφού το παιδί της ήταν ήδη νεκρό. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι η Μαλένα «ήταν άσφυγμη, απνοϊκή, με μυδρίαση και τα άκρα της δεν ήταν θερμά».

Στην υπόθεση του θανάτου της Ίριδας, στο σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου, καθοριστικής σημασίας φαίνεται πως ήταν η ένορκη κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία υποστήριξε ότι το χέρι του βρέφους ήταν παγωμένο, όπως και το πόδι του, σε αντίθεση με τα μάγουλά του που ήταν ζεστά.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.