Κοινοποίηση


Ο Alexander Farto, ο καλλιτέχνης δρόμου που είναι διεθνώς γνωστός με το ψευδώνυμο Vhils, ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες ένα εικαστικό αριστούργημα στο São João University Hospital Centre, στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας: δέκα πρόσωπα, το ένα δίπλα στο άλλο, που φορούν προστατευτικές μάσκες και τα οποία αντιπροσωπεύουν δέκα επαγγελματίες υγειονομικούς, από γιατρούς μέχρι νοσοκόμες, από διοικητικό μέχρι βοηθητικό προσωπικό.

Αυτή η τοιχογραφία, που είναι ταυτόχρονα φόρος τιμής στους υγειονομικούς και ανάδειξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Πορτογαλίας, θα συνοδεύει τον οποιονδήποτε εισέρχεται ή εξέρχεται από το São João University Hospital Centre.

«Είναι ένα “ευχαριστώ” από καρδιάς και τιμή σε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας ή εν γένει στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής φροντίδας, για το πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή του καθενός από μας. Είναι ένας έπαινος για το κουράγιο και την αυταπάρνηση που δείχνουν, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τις δικές μας» ανέφερε ο Vhils. «Η διευθέτηση των προσώπων στη σύνθεση, το ένα δίπλα στο άλλο, έχει στόχο να συμβολίσει όχι μόνον την ιδέα της πρώτης γραμμής αλλά και τη συνεργασία και ομαδική δουλειά» τόνισε.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.