Κοινοποίηση


Πολυσέλιδο δικόγραφο κατέθεσε ο Πατήρ Αντώνιος στην Εισαγγελία Ανηλίκων, αμφισβητώντας τις κατηγορίες και αφήνοντας αιχμές μέχρι και για την Εισαγγελία που υιοθετεί “ψευδείς καταγγελίες” και συντάσσει “αόριστα κατηγορητήρια”.

Στην αντεπίθεση περνά ο πατέρας Αντώνιος με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί του στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Ο ιδρυτής της ΜΝΟ Κιβωτός του Κόσμου με το πολυσέλιδο δικόγραφο που κατέθεσε στις Εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο, φέρεται όχι μόνο να αμφισβητεί τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος αλλά και να επισημαίνει ότι η υπόθεση “αξιοποιείται” από “καλοθελητές” που όπως αναφέρει εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού.

Αφήνει επίσης και αιχμές για την Εισαγγελία στην οποία καταλογίζει ότι υιοθετώντας ψευδείς καταγγελίες συντάσσει “αόριστα κατηγορητήρια” , καλώντας την να πράξει από και πέρα το καθήκον της.

Ο κληρικός αφιερώνει μεγάλο μέρος του υπομνήματος στις καταγγελίες που τον κατέστησαν ύποπτο για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση καθώς και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα). Επικεντρώνει δε την αντίκρουση τους ως επί το πλείστον στις δύο καταγγελίες για θωπείες και άλλες σεξουαλικού χαρακτήρα ενέργειες, σεξουαλικές πράξεις που έγιναν από έναν 19χρονο, φιλοξενούμενο από τα έξι του χρόνια ως και μετά την ενηλικίωση του σε Δομή του ΜΚΟ στην επαρχία, και έναν 15χρονο νυν φιλοξενούμενο, καθώς αυτές αφορούν το κακούργημα.

Για τις δύο αυτές καταγγελίες, τις οποίες ο κληρικός αφήνει να εννοηθεί πως κάποιοι τις χρησιμοποιούν ως όχημα για άλλες σκοπιμότητες, ο ιδρυτής της Κιβωτού αναφέρει:

“Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).”

Για την ουσία των καταγγελιών την βασιμότητα των οποίων αρνείται, ο πατέρας Αντώνιος στρέφει τα βέλη του στον 19χρονο κυρίως και δευτερευόντως στον 15χρονο και αναφέρει:

“Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών”. Σημειώνει μάλιστα πως “παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν”.

Όσον αφορά τις ενέργειες της Εισαγγελίας ο ερευνώμενος ιερωμένος επισημαίνει πως με βάση ψευδείς καταγγελίες “ συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, ( του τρόπου, χρόνου και μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

Αφήνει επίσης αιχμές ότι “Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού” ενώ τονίζει κάποιοι εκμεταλλεύονται την υπόθεση . Όπως φέρεται να τονίζει “Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της “.

Μετά την μελέτη και αξιολόγηση των υπομνημάτων τόσο του πατέρα Αντώνιου όσο και των άλλων έξι ελεγχόμενων στην υπόθεση, οι Εισαγγελείς Ανηλίκων θα αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.