Κοινοποίηση


Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της μετάδοσης του νέου κορονοϊού έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω» , ανέφερε η κυρία Παγώνη, ενώ εξήγησε: «Ό,τι γίνεται σήμερα θα τα δούμε περίπου σε 10 με 15 μέρες. Αν ξεκινήσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως. Είχαμε φτάσει στο 0,20 – 0,25 ήμασταν πολύ καλά το Μάιο. Ας ευχηθούμε ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση. Πρέπει να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο».

Η πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη για ψυχραιμία γιατί, όπως είπε, ο πανικός δεν φέρνει καλά αποτελέσματα, και πρόσθεσε ότι οι μέρες που διανύουμε και μέχρι τις 20 Αυγούστου είναι δύσκολες γιατί όλοι θα βγουν, όλοι θα πάνε στα νησιά και υπογράμμισε την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων άνω των δύο μέτρων, της χρήσης μάσκας και του πλυσίματος των χεριών.

«Σε εσωτερικούς χώρους χρειάζεται μάσκα όλοι και μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» δήλωσε η γιατρός. «Όσο περισσότερος πληθυσμός υπάρχει, τόσο περισσότερα τα κρούσματα εξήγησε για την αύξηση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Πόρου εξήγησε ότι γίνεται εύκολα ιχνηλάτηση, γιατί είναι περιορισμένος ο χώρος. «Χρειάζεται μάσκα μέσα και έξω όλοι, δεν ξέρουμε ποσά είναι τα κρούσματα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Ειδικά στον Πόρο οπουδήποτε και στο καφέ μάσκα, μέχρι να γίνει ιχνηλατήσει να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

«Το εμβόλιο το ξεχνάμε για φέτος. Τα εμβόλια έχουν συγκεκριμένες φάσεις και πρέπει να είναι ασφαλή από το 2021 το εμβόλιο» πρόσθεσε η γιατρός. 



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.