Κοινοποίηση

Γιατί οι ελεγκτικές Αρχές θα υπολογίζουν υψηλότερο φόρο αν δεν προσέξουμε 

Η Εφορία μάς φακελώνει και μας παρακολουθεί. Έχει ήδη μπει στο πορτοφόλι μας και βλέπει συναλλαγές μας με πλαστικό χρήμα, γνωρίζει την ακίνητη περιουσία μας, το αυτοκίνητο που έχουμε στην κατοχή μας, τα ποσά που πληρώνουμε στις τράπεζες για δάνεια και κάρτες μέχρι και τα άτομα που φιλοξενούμε στο σπίτι μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σε λίγο καιρό θα βλέπει τις τραπεζικές μας καταθέσεις και τις κινήσεις στους λογαριασμούς μας, θα γνωρίζει εάν έχουμε θυρίδα σητν τράπεζα, θα μάθει τα μετρητά που κρύβουμε στο στρώμα, ακόμη και τα έργα τέχνης, όπως πίνακες που έχουμε στο σπίτι μας ή και τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Η κυβέρνηση στήνει τον Μεγάλο Αδελφό για να σκιαγραφήσει το οικονομικό και περιουσιακό προφίλ 8,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων και να χαρτογραφήσει τον πλούτο των Ελλήνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στα σχέδιά της είναι να προωθήσει την εφαρμογή ενός νέου φόρου που σταδιακά θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, και θα επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας των φορολογουμένων, κινητής και ακίνητης.

Δέκα χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του, το περίφημο περιουσιολόγιο έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, εντός του 2019 θα έχει δημιουργηθεί η βασική υποδομή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, ενώ θα έχουν περάσει από τη Βουλή διατάξεις, που θα ανοίγουν το δρόμο στη φορολογική διοίκηση να τροφοδοτεί με περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες τον ηλεκτρονικό φάκελο που δημιουργείται για κάθε φορολογούμενο.

Ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος που θα αποκτήσει κάθε φορολογούμενος θα περιλαμβάνει:

1. Τα εισοδήματα από όλες τις πηγές (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, μερίσματα)

2. Τα ακίνητα. Με την εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες το 2020 η Εφορία θα γνωρίζει για κάθε ακίνητο που κατέχει οφορολογούμενος την εμπορική του αξία.

3. Τα αυτοκίνητα. Ήδη η ΑΑΔΕ διαθέτει αρχείο οχημάτων.

4. Τα σκάφη αναψυχής. Τα στοιχεία αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις των φορολογούμενων.

5. Τα αεροσκάφη που έχουν δηλωθεί.

6. Οι τραπεζικές καταθέσεις

7. Τα ομόλογα, οι μετοχές οι προθεσμιακές καταθέσεις

8. Τα τραπεζικά δάνεια

9. Οι τραπεζικές θυρίδες

10. Μετρητά από ένα ύψος και πάνω

11. Πολύτιμα έργα τέχνης και κοσμήματα

Πώς λειτουργεί το περιουσιολόγιο – Τα βασικά χαρακτηριστικά του

1. Χρήστες του συστήματος θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι

2. Το σύστημα θα υποστηρίζει την υποδοχή και ενσωμάτωση δεδομένων περιουσίας από άλλα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ ή και άλλων φορέων

3. Θα δίνεται η δυνατότητα προβολής και εκτύπωσης του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών στοιχείων ενός φορολογουμένου από τον ίδιο ή τους χρήστες της Φορολογικής Διοίκησης.

4. Θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών από τον φορολογούμενο

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.