Κοινοποίηση


Μια ακόμη καταγγελία για τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι στα νοσοκομεία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ένας χειρούργος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αρνήθηκε να δει ανήλικη ασθενή.

Το περιστατικό περιγράφει η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη και όπως είπε αναγκάστηκε τελικά να φύγει από από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο εφημερεύων χειρουργός δεν εξέταζε την κοπέλα.

Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια έφτασε μαζί με την κόρη της και την ανήλικη στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει. Όπως είπε «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχανε πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s, κ.λπ. Δλδ έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν την “λάντζα” και μετά θα μας δέχονταν».

Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο. Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα.

Τόσο η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όσο και ο Δ. Μπάκος, διερευνούν την καταγγελία.

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι ένας 49χρονος ξεψύχησε στους δρόμους της Πάτρας γιατί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αρνήθηκαν να τον δεχτούν αφού το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.