Κοινοποίηση


Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου ήταν ένας από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την Κύπρο, από την οποία καταγόταν, να θρηνεί τον χαμό του 23χρονου.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο ιερέας πατέρας του στον επικήδειο που εκφώνησε στην κηδεία που τελέστηκε χθες, Δευτέρα, ο Κυπριανός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του Χριστίνα.

Ο πατέρας του άτυχου νέου αναφέρθηκε στις τελευταίες συνομιλίες που είχε με το παιδί του πριν τη μοιραία σύγκρουση.

«”Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα, “θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας” μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε” του είπα εγώ» είπε αρχικά ο πατέρας του Κυπριανού αναφερόμενος στην τελευταία συνομιλία που είχε μαζί του με μηνύματα.

Το πρωί της μοιραίας Τρίτης (28/2) ο 23χρονος είπε στον πατέρα του ότι πέρασαν πολύ καλά στην Άνδρο με τον ίδιο να τον ρωτάει «πώς θα πας πίσω θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;». «Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα» συνέχισε στον επικήδειο ο τραγικός πατέρας.

 Ο επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου» συνέχισε ο πατέρας του 23χρονου.

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή αναφέρθηκε στο μουσικό ταλέντο του γιου του και περιέγραψε ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ λέγοντας: «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ αυτό το τρένο. Θέε μου βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.