Κοινοποίηση


Η Marta Kostyuk, νούμερο 39 στον κόσμο, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα έδινε το χέρι της σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη στάση έχει υιοθετηθεί από την ίδια και άλλους Ουκρανούς αθλητές, οι οποίοι επιμένουν από τότε που οι δυνάμεις της Μόσχας εισέβαλαν στη χώρα τους πέρυσι, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας.

Η 20χρονη από το Κίεβο απέφυγε την αντίπαλό της στο Court Philippe Chatrier, την κορυφαία αρένα του Γαλλικού Όπεν, αφού έχασε με 6-3, 6-2 σε μια μονόπλευρη αναμέτρηση με τη δεύτερη στον κόσμο Aryna Sabalenka. Αλλά έμεινε έκπληκτη από αυτό που ακολούθησε.

Ένα σημαντικό μέρος του κοινού την αποδοκίμασε και σφύριξε εναντίον της, όταν η ίδια παρέλειψε την καθιερωμένη χειραψία στο φιλέ και κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή. Ο θόρυβος έγινε πιο δυνατός όταν πήρε τον εξοπλισμό της και βγήκε από το γήπεδο.

«Πρέπει να πω ότι δεν το περίμενα», δήλωσε αργότερα η Kostyuk σε μια μακροσκελή συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Αλλά δεν έχω καμία αντίδραση σε αυτό. Οι άνθρωποι θα πρέπει ειλικρινά να ντρέπονται, αλλά αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Δεν ξέρω. Αισθάνομαι μια χαρά».

Η μπερδεμένη Sabalenka νόμιζε αρχικά ότι οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν σε εκείνη. Αρχικά, απάντησε με μια σαρκαστική υπόκλιση, ενώ μετά κατάλαβε την κίνηση του κοινού και το ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. Αργότερα, είπε ότι η αντίπαλός της δεν έπρεπε να αποχωρήσει από το γήπεδο με τέτοιο τρόπο, υπονοώντας ότι το πλήθος μπορεί να μην γνώριζε τις διαμαρτυρίες των Ουκρανών αθλητών.

«Όλοι ξέρουμε ότι οι Ουκρανές δεν θα μας δώσουν το χέρι, οπότε δεν είναι κάτι σαν έκπληξη για εμάς», δήλωσε η Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αλλά πιθανότατα το κοινό σήμερα αιφνιδιάστηκε. Το είδαν ως ασέβεια προς εμένα ως παίκτρια, γι’ αυτό και την αποδοκίμασαν».

Έξω από το Court Philippe Chatrier, οι θεατές εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα για το περιστατικό. «Είναι ένα δύσκολο κοινό εδώ στο Roland Garros», δήλωσε ο Ελβετοαργεντινός επισκέπτης Fernando σύμφωνα με το france24.com, παρομοιάζοντας τις αποδοκιμασίες με «μια καθαρή έκφραση των Γάλλων – πάντα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν».

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, επειδή το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο είναι πάντα πολύτιμα στο τένις», πρόσθεσε άλλη θεατής. «Αλλά με τον πόλεμο να μαίνεται, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς αισθάνεται κανείς στη θέση της Kostyuk αυτή τη στιγμή».



Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F240130%2Foykrani-tenistria-den-edwse-to-xeri-sti-leykorwsida-antipalo-tis-den-to-perimena

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.