Κοινοποίηση


Στα 13.420 έχουν σκαρφαλώσει τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να παίρνει σήμερα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Χθες (14.09) o EOΔΥ ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα, τα 23 εισαγόμενα, ενώ τα 102 καταγράφονται στην Αττική.

Τρεις δήμοι συγκεντρώνουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στην επιβαρυμένη περιφέρεια Αττικής: Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς. Το 1/3 από τα 5.000 κρούσματα στην Αττική καταγράφηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Τα μέτρα που πέφτουν στο τραπέζι
Σε λίγο θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, με τα ακραία σενάρια να αποκλείονται καθώς είναι προφανές ότι ιδιαίτερα σκληρά μέτρα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν.

Στο τραπέζι έχει τεθεί πάντως το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στην Αττική. Για τη δυνατότητα εφαρμογής του όμως υπάρχουν αμφιβολίες. Δεν τίθεται αντίθετα σε κάθε περίπτωση ζήτημα lockdown ή κλεισίματος καταστημάτων, για προφανείς οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Ένα άλλο σενάριο που έχει συζητηθεί είναι το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να «σπάσουν» οι ώρες αιχμής και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εξετάζεται επίσης σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και να μειωθεί ξανά ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανοιχτό είναι επιπλέον να γίνει ακόμη πιο αυστηρό το ωράριο σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.