Κοινοποίηση


Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμερα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν πετώντας μόνο πάνω από θάλασσα, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με επιτυχία στις 5:45 το απόγευμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Εχουν κατέβει όλοι από την καμπίνα των επιβατών και έχει ξεκινήσει ο έλεγχος. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Μετά τους επιβάτες που κατεβαίνουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Η προσγείωση έγινε στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε σημείο που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτός μόνον ο ανατολικός διάδρομός του αερολιμένα.Πρόκειται για πτήση που ερχόταν από την πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας, έχοντας προορισμό την Αθήνα. Πρόκειται για αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair.

Μόλις ελήφθη το σήμα για βόμβα, το ελληνικό Πεντάγωνο κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» δυο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.Τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε επιφυλακή, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.