Κοινοποίηση


Νοτιοαφρικανοί καπνιστές σήκωσαν την Τρίτη όλα τα τσιγάρα που μπόρεσαν να βρουν, αφού οι αρχές ήραν την απαγόρευση αγοράς προϊόντων καπνού, που κράτησε πέντε μήνες και είχε ως στόχο να ανακόψει την εξάπλωση της Covid-19 στη χώρα.

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιορισμών, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα έληγε η απαγόρευση στις πωλήσεις καπνού και αλκοόλ.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πελάτες, ανησυχώντας για τυχόν ελλείψεις ή για μια νέα απαγόρευση στο μέλλον, αγόρασαν όσο μεγαλύτερη ποσότητα μπορούσαν, θυμίζοντας τις αγορές πανικού στα σούπερ-μάρκετ, όταν ξεκίνησε η καραντίνα, τον Μάρτιο.

«Δεν αγοράζουν πακέτα, αγοράζουν κούτες», είπε ένας υπάλληλος του καταστήματος Pick N Pay.

«Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να επιστρέψουμε στο επίπεδο 3 (υψηλότερος συναγερμός) για αυτό αγοράζω κάμποσα πακέτα», είπε ένας πελάτης που περίμενε στην ουρά σε ένα καπνοπωλείο του προαστίου Μέλβιλ, στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Πολλοί επίδοξοι αγοραστές βρέθηκαν μπροστά σε άδεια ράφια, ενώ οι εταιρείες προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Τον Απρίλιο ο Ραμαφόζα είχε πει ότι θα επιτρέπονταν οι πωλήσεις τσιγάρων, όμως μετά άλλαξε γνώμη, λέγοντας ότι ανησυχεί πως όταν οι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο τσιγάρο αυτό μπορεί να οδηγήσει στη διάδοση του νέου κορονοϊού.

Η ένωση καπνοπαραγωγών FITA και η British American Tobacco South Africa είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της απαγόρευσης. Την Δευτέρα, η BATSA προέτρεψε την κυβέρνηση να καταστείλει τη μαύρη αγορά τσιγάρων που γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.