Κοινοποίηση


Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα στόματα, για σeξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ, μετά την καταγγελία της πρώην φοιτήτριας του Τμήματος Γεωλογίας.

Άλλες δέκα φοιτήτριες που είχαν φοιτήσει στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό του ΑΠΘ, αναφέρουν ότι έπεσαν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Τμήματός τους, ο οποίος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί και διαμένει στο εξωτερικό.

Η νομική τους εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλθηκαν και δήλωσε ότι και οι 10 είναι έτοιμες να καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, τη Φιλοσοφική και το Γεωλογικό, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Στην δικογραφία, έχει συμπεριληφθεί η γραπτή αναφορά του πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκου Παπαιωάννου, αλλά και σχετικές δηλώσεις της κ. Λίνας Τσαλταμπάση, Προέδρου σήμερα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας και πρώην φοιτήτριας του Τμήματος Γεωλογίας. Ο πρύτανης του ΑΠΘ σημείωσε στη Voria.gr πως από την πλευρά του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να εκκινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία για τον εν λόγω καθηγητή, καθώς δεν αποτελεί πλέον μέλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος. «Θα περιμένουμε να τελειώσουν οι ΕΔΕ» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Αυτό που επισημαίνεται στην αναφορά είναι πως όλα όσα αναφέρονται για το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα αφήσω κανένα μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας να γίνει βορά στις όποιες διαδικασίες λογικής όχλου» και πρόσθεσε πως «εάν γίνει καταγγελία για εν ενεργεία καθηγητή θα ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία».

Σημειώνεται πως το τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος ακολούθησε την καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σeξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, που άνοιξε τον ασκό του αιόλου, φέρνοντας δυναμικά στο προσκήνιο το κίνημα κατά της σeξουαλικής κακοποίησης των γυναικών #metoo.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.