Κοινοποίηση


Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Λιονέλ Μέσι συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σααυδική Αραβία με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Στις 30 Δεκεμβρίου 2022 η Αλ Νασρ της Σαουδική Αραβίας «ταρακούνησε» τον κόσμο του ποδοσφαίρου ανακοινώνοντας την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να υπογράφει συμβόλαιο 2.5 ετών έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Τέσσερις μήνες αργότερα, κι ενώ η σχέση του Ρονάλντο με την ομάδα του δεν είναι στα καλύτερα της, η μεγάλη αντίπαλος της Αλ Νασρ, Αλ Χιλάλ ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει τη δική της βόμβα καθώς όπως αποκάλυψε πριν από λίγο το afp, η συμφωνία της με τον Λιονέλ Μέσι είναι δεδομένη.

«Η μεταγραφή του Μέσι είναι μια τελειωμένη συμφωνία. Θα παίξει στη Σαουδική Αραβία την επόμενη σεζόν», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας και χωρίς να κατονομάσει τον σύλλογο, αλλά όλοι θεωρούν ότι πρόκειται για την Αλ Χιλάλ.

«Το συμβόλαιο είναι εξαιρετικό. Είναι τεράστιο. Απλά οριστικοποιούμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες», πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ετήσια αμοιβή του θα είναι 450 εκατομμύρια ευρώ (στα οποία θα προστεθούν και διάφορα μπόνους).

«Το συμβόλαιο του με την Παρί τελειώνει στις 30 Ιουνίου κι αν ο σύλλογος επιθυμούσε την ανανέωση του θα το είχε πράξει ήδη…», ήταν το σχόλιο της γαλλικής ομάδας που τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2021 (έναντι 60 εκατ. ευρώ το χρόνο) επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το διαζύγιο των δύο πλευρών.

Ο Μέσι είναι εν ενεργεία πρεσβευτής τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας και θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου (και του αθλητισμού γενικότερα) κι αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν η κόντρα του με τον Ρονάλντο θα αναβιώσει στην ασιατική χώρα.

Κι αυτό γιατί όπως προαναφέραμε το κλίμα δεν είναι θετικό για τον Πορτογάλο κάτι που επιβεβαίωσε η ίδια πηγή συγκρίνοντας τις διαπραγματεύσεις (καθώς τα χρήματα και στις δύο περιπτώσεις δίνονται από το Δημόσιο Ταμείο επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας!

«Οι διαπραγματεύσεις δεν πήραν τόσο χρόνο όσο αυτές με τον Ρονάλντο. Καθώς πλέον γνωρίζουμε τη συνταγή για να συνάπτουμε συμβόλαια με παίκτες παγκόσμιας κλάσης», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για τις απαιτήσεις του Πορτογάλου.

Η ουσία βέβαια είναι ότι το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας αποκτά πλέον άλλη αίγλη και πλέον εξελίσσεται σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό και για πολλούς άλλους μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.