Κοινοποίηση


Σε εκδήλωση του Kassiopi Project παραβρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κέρκυρα. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των επενδύσεων ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή επένδυση ως μία «σημαντική τουριστική στρατηγική επένδυση», τη δεύτερη που γίνεται μετά το Ελληνικό. «Πρόκειται για δύο εγχειρήματα, σε ξεχωριστές γωνιές της χώρας, που έχουν τον ίδιο αναπλαστικό χαρακτήρα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο, διαφορετικής κλίμακας αλλά κοινής ταυτότητας, καθώς αξιοποιούν δημόσια γη με τη σύμπραξη ιδιωτικών κεφαλαίων» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, καθως η επένδυση είναι αμερικανικών συμφερόντων.

Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 120 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 495 στρεμμάτων, όπου το 93% θα παραμείνει πράσινο, με μόνο δόμηση το 7%. Κατά την κατασκευή της επένδυσης θα δημιουργηθούν, όπως είπε ο πρωθυπουργός, 1.000 νέες θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της 500 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα πολυτελές θέρετρο με ξενοδοχείο 5 αστέρων, με 90 δωμάτια και 76 σουίτες καθώς και μέχρι 40 αραιοκατοικημένες πολυτελείς επαύλεις. Επίσης στην επένδυση περιλαμβάνεται και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών δυναμικότητας περίπου 60 θέσεων με δυνατότητες εφοδιασμού των σκαφών.

Ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αναχωρήσουν από την Κέρκυρα το πρωί της Κυριακής (12/07), και θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.