Κοινοποίηση


Για μετά το Πάσχα μετατίθενται οι εκλογές λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες του τοποθετήσεις, είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις στα ζητήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Όλοι φταίμε», είπε ο πρωθυπουργός χθες στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας: «Όμως, η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας», τόνισε. «Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα και στην επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Τα τρένα μας όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα έχουμε δύο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια. Αυστηροποιούμε το νομικό πλαίσιο για τις καταστροφές και τις κλοπές στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Τα μηνύματα των πολιτών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε φρένο στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ζήτησε από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο να φροντίζουν ώστε αυτός να γίνεται με ενσυναίσθηση, αλλά κυρίως να γίνεται χωρίς συμψηφισμό ευθυνών.

Η οργή των πολιτών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη εκδηλώνεται μέσα από τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας ενώ αποτυπώθηκε και στην πρώτη δημοσκόπηση (Marc) που δημοσιεύτηκε μετά το μοιραίο βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση, πού οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη, μόλις το 12,1% την αποδίδει σε ανθρώπινο λάθος ή «κακιά στιγμή», ενώ το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 87% μιλά για άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο, το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86%.

Τα σενάρια

Πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, όλα έδειχναν κάλπες στις 9 Απριλίου. Πλέον αυτό το σενάριο έχει «καεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια είναι να διεξαχθούν εκλογές τον Μάιο, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι που θεωρείται βέβαιο.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.