Κοινοποίηση


Η Νέα Σελήνη εμφανίζεται στον ουρανό περίπου κάθε 29,5 ημέρες, στην αρχή και το τέλος του μηνιαίου σεληνιακού κύκλου. Η Μαύρη Σελήνη, ωστόσο, είναι πολύ πιο σπάνια και εμφανίζονται μόνο κάθε 33 μήνες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σπάνιο αυτό φαινόμενο πραγματοποιείται απόψε.

Τι είναι η Μαύρη μελήνη

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιος κοινά αποδεκτός ορισμός για την Μαύρη Σελήνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μαύρη σελήνη λέγεται η δεύτερη εμφάνιση νέου φεγγαριού μέσα σε έναν μήνα. Κάποιοι λένε έτσι την τρίτη νέα σελήνη σε μια εποχή τεσσάρων νέων φεγγαριών. Κάθε εποχή συνήθως έχει τρία νέα φεγγάρια αλλά ένα τέταρτο συμβαίνει περίπου κάθε 33 μήνες. Η Μαύρη Μελήνη αναφέρεται επίσης σε μήνα που δεν έχει νέα φεγγάρια. Αυτό συμβαίνει κάθε 19 χρόνια και μπορεί να γίνει μόνο τον Φεβρουάριο, επειδή έχει λιγότερες μέρες από έναν σεληνιακό μήνα.

Τι βλέπουμε απόψε

Δυστυχώς, τα νέα φεγγάρια είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Η ευθυγράμμιση του ήλιου, του φεγγαριού και της Γης αφήνει την περιοχή του φεγγαριού που βλέπει στη Γη στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται το λευκό φως της σελήνης. Τα νέα φεγγάρια, επίσης, ανυψώνονται και κινούνται ταυτόχρονα με τον ήλιο, φέρνοντάς τα πολύ κοντά στην αντανάκλασή του. Μετά όμως από το φαινόμενο αυτό, το φεγγάρι γίνεται ξανά ορατό την επόμενη μέρα.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.