Κοινοποίηση


Μαρτυρικό, ασφυκτικό θάνατο βρήκε η 8χρονη Όλγα στην σιδερόπορτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Το περιεχόμενο της έκθεσης αναφέρει ότι η 8χρονη βρήκε τραγικό θάνατο καθώς σφήνωσε σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου.

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα ένας υπάλληλος του εργοστασίου στις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά μέχρις ότου ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι το κοριτσάκι βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να ανοίξει την πόρτα ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ακολούθως ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις τους φέρονται να πήγαν στο σημείο και να άνοιξαν την πόρτα, με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας η 8χρονη ενδεχομένως να ζούσε εάν υπάλληλοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου είχαν κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσαν ότι το ανήλικο κορίτσι εγκλωβίστηκε μεταξύ της μεταλλικής συρόμενης πόρτας.

Υπενθυμίζεται πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 22 Νοεμβρίου παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντα από το συμβάν. Πρόκειται για εικόνες «γροθιά» στο στομάχι και αποτυπώνουν καρέ καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στην μεταλλική πόρτα. Μάλιστα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Μάρα Ζαχαρέα λύγισε από τις εικόνες φρίκης και ξέσπασε σε λυγμούς.

Η μικρή Όλγα στεκόταν το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη μπροστά στη βαριά πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από το STAR και έχει σοκάρει την κοινή γνώμη φαίνεται να βάζει το χέρι της, πιστεύοντας ότι λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Είδε ότι η πόρτα δεν σταματά. Έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έφυγε προς τα εμπρός. Επί 20 λεπτά το κοριτσάκι πάλευε για να αναπνεύσει. Ωστόσο κανείς δεν την έβλεπε.

Εργάτες περνούσαν δίπλα από το παιδί και έφευγαν, το ίδιο και αυτοκίνητα που σταματούσαν για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχωρούσαν, σαν να μην είδαν το παραμικρό, αφήνοντας την 8χρονη να ξεψυχήσει. Κάποιος μάλιστα έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει το κοριτσάκι για να δει αν είναι ζωντανό.

Την είδαν νεκρή και δεν αντέδρασαν

Περίπου 20 λεπτά μετά, ένας υπάλληλος πέρασε από δίπλα της. Γύρισε το κεφάλι του και συνέχισε να περπατά σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε και αντί να κάνει την αυτονόητη κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε στην αποθήκη. Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά του και να αδιαφορεί για δεύτερη φορά. Το κοίταξε, έκλεισε το κινητό και συνέχισε να μη δίνει σημασία.

Την Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά άνθρωπος στις 17:54. Αντί να δει όμως αν το παιδί είναι ζωντανό, κράτησε απόσταση. Η οκτάχρονη μπορεί εκείνη τη στιγμή να ζούσε, αλλά εκείνος απομακρύνθηκε από το σημείο. Πέρασαν 24 λεπτά από την ώρα που σφηνώθηκε το παιδί και κανείς δεν είχε πλησιάσει για να δει αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες.

Στις 17:55:02 ένας υπάλληλος ξαναπέρασε δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά και πάλι δεν πλησίασε. Δύο λεπτά αργότερα η πόρτα άνοιξε και η οκτάχρονη έπεσε στο έδαφος. Αντί να τρέξουν να δουν πως είναι και να τη βοηθήσουν, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι. Ο βηματισμός τους, αργός. Στέκονταν από πάνω της με ένα φακό και στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα πίσω. Μίλησαν μεταξύ τους και έφυγαν. Η οκτάχρονη παρέμεινε στο έδαφος αβοήθητη.

Στις 18:05 πέρασε από δίπλα της ένα αυτοκίνητο, το οποίο αντί να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, έφυγε σαν να μην υπάρχει. Στη συνέχεια συνέβη κάτι απίστευτο: οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν από τον χώρο κατόπιν εντολής, όπως εκ των υστέρων προέκυψε από τις καταθέσεις.

Κάποιος τη σκούντηξε με το πόδι

Την ίδια στιγμή, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη σκούντηξε με το πόδι του. Μιλούσε στο κινητό και φαινόταν σαν να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Στις 18:31 μπήκε στον χώρο του εργοστασίου ένα φορτηγό. Το παιδί ήταν από την πλευρά του οδηγού. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν ο οδηγός του είδε το παιδί ή όχι. Παρόλα αυτά μπήκε και πάρκαρε. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά με την μικρή Όλγα να σφηνώνεται εκ νέου. Κανένας όμως δεν έτρεξε προς το μέρος της.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.