Κοινοποίηση


Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι αγόρασε ξενοδοχεία στα περίκλειστα Βαρώσια στην Αμμόχωστο και αναμένεται να τα λειτουργήσει εντός δύο ετών.

Την αγορά στην περιοχή των Βαρωσίων αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα, ενώ η είδηση έρχεται μετά και τις περσινές ενέργειες των αρχών για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή.

Σε άρθρο της η τουρκική η Yeni Bakış με τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», αποκαλύπτει ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους ιδιοκτήτες τους τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πρόσθεσε ότι προτίθεται να τα ανοίξει για κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ το τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα ξενοδοχεία θα διατίθενται για τους τουρίστες, ενώ τα διαμερίσματα στην κοντινή πολυκατοικία θα είναι για να διαμένουν οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει πάρει έγκριση και από το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών που αγόρασε, είπε ότι του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα των Βαρωσίων και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς στο θέμα ο πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έστρεψε τις επενδύσεις του προς τα Βαρώσια λόγω του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ενέκρινε τις πωλήσεις σε αυτό το θέμα και επικύρωσε τις συμφωνίες, ανέφερε ότι θα κάνει πλέον εκεί όλες του τις επενδύσεις και θα επαναφέρει την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων τις παλιές της μέρες».

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να  ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να κάνει κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ-ΚΥΠΕ

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.