Κοινοποίηση


Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 226 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του κορονοϊού και επιβεβαιώθηκαν 3.948 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο – πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία – έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 60.480 νεκρούς επί συνόλου 560.164 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Την 4η Ιουνίου, ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να συντονίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, μιλούσε για «πολύ καταστροφικό σενάριο» εάν οι νεκροί έφθαναν τους 60.000. Το όριο αυτό ξεπεράστηκε το Σάββατο.

Ο Λόπες-Γκατέλ έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικοί εκφράζουν επίσης πολλές αμφιβολίες για τον επίσημο απολογισμό, με δεδομένο το ότι γίνονται πολύ λίγα τεστ. Κατά υπολογισμούς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεταξύ μιας ομάδας 15 χωρών της Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό είναι η χώρα που κάνει τα λιγότερα τεστ, 7,96 ανά 100.000 κατοίκους. Εξ ου το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων είναι πολύ υψηλό, αφού τεστ γίνονται μόνο στους σοβαρά ασθενείς: ανέρχεται σε περίπου μία στις δύο περιπτώσεις.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε στο Μεξικό την 28η Φεβρουαρίου. Την 23η Μαρτίου η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωνε περιοριστικά μέτρα, αλλά πρακτικά χωρίς κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασής τους, ενώ οι βασικές οικονομικές δραστηριότητες δεν επηρεάστηκαν.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.