Κοινοποίηση


Την άποψη ότι η Αγία Σοφία αποτελεί μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς επανέλαβε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί υπό αυτή την οπτική” Αντιλαμβανόμαστε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αυτό είναι σημαντικό και αυτό το ζήτημα πρέπει να το δούμε υπό αυτή την οπτική”, είπε ο κ. Μαμέρ, τονίζοντας δε πως “η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα γεγονότα για να τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών”.

Παράλληλα, σε ερώτηση που του έγινε για το αν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα νιώσουν ότι “τα δικαιώματά τους καταπατώνται αν απαγορευτεί η είσοδος στο εμβληματικό κτίριο”, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν είπε πως δεν θέλει να σχολιάσει “τις απόψεις προσωπικοτήτων της Τουρκίας”, δεδομένου ότι “η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκκρεμεί”.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.