Κοινοποίηση


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια σχετική άνοδος ης θερμοκρασίας, καθώς τα ψυχρά σύννεφα φαίνεται πως αποχωρούν, για την ώρα, από τον ελλαδικό χώρο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα το μεσημέρι, όπου η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν ξεπέρασε πρόσκαιρα τους μηδέν βαθμούς Κελσίου μετά από 21 συνεχόμενες ημέρες ολικού παγετού. Όλες αυτές τις μέρες, η θερμοκρασία ήταν συνεχώς αρνητική, με αποκορύφωμα το διάστημα μεταξύ 25/01 έως 14/02. Μάλιστα, την Τετάρτη 08/02 το θερμόμετρο έδειξε -18,6 βαθμούς Κελσίου.

Ως ο υψηλότερος μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (στα 2.090 μέτρα), ο σταθμός του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν θεωρείται αντιπροσωπευτικός των ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα. Το γεγονός πως το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν θετικές θερμοκρασίες μετά από 21 ημέρες, συνδέεται με την υποχώρηση των ψυχρών αερίων μαζών που αναμένεται στην χώρα μας και την έλευση θερμότερων ημερών έως την Κυριακή 19/02.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.