Κοινοποίηση


Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν τοποθετημένος έξω από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας επί της Λ. Παπαναστασίου 13 Α, στην Καστέλλα του Πειραιά, που είχε σαν αποτέλεσμα κυριολεκτικά την ισοπέδωση της εισόδου των γραφείων, ενώ χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος στο σημείο μέχρι το πρωί.

Άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και των Εγκληματολογικών συνέλεξαν τα υπολείμματα και τα μετέφεραν στα Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση, ενώ την έρευνα την έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φυτίλι, αλλά σαφέστερη εικόνα θα έχουν οι Αρχές μόλις ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές αναλύσεις.

Μάλιστα, φαίνεται να είναι η τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η Ασφάλεια καλείται να διερευνήσει τι συμβαίνει σε βάρος της συγκεκριμένης εταιρείας, αφού τον περασμένο Ιανουάριο είχαν γίνει σε βάρος της άλλα δύο διαδοχικά χτυπήματα με χρονική διαφορά μεταξύ τους, μόλις 10 ημερών, όπου πρώτα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής και στη συνέχεια εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη, έξω από την οικία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης στον Πειραιά, την οποία μάλιστα δεν διαχειρίζεται πλέον ο ίδιος αλλά οι δύο του γιοι. Η εταιρεία κατέχει στόλο αποκλειστικά φορτηγών πλοίων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στα προηγούμενα χτυπήματα του Ιανουαρίου όσο και στο σημερινό, η οικογένεια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με όσα έχουν ισχυριστεί στις Αρχές, δεν γνωρίζουν ποιοι συγκεκριμένα τους έχουν στοχοποιήσει.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.