Κοινοποίηση


Στον εισαγγελέα και «φορτωμένος» με το μέγιστο διοικητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ, οδηγήθηκε σήμερα στις 11:00 ο 55χρονος κακοποιητής του γατιού της Ύδρας που πέταξε το μικρό ζώο απο ταράτσα ύψους 8 μέτρων προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στους πελάτες του εστιατορίου που γευμάτιζαν.

Το γατάκι, τραυματισμένο στο πρόσωπο, βρέθηκε και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά από σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201».

Οι αστυνομικοί ήθελαν να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ζώου, πριν την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την επιβολή προστίμου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά πρόστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται από 30.000-50.000 ενώ αν το δύστυχο ζώο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κακοποίησης ζώων έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μετά την καταγγελία να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του δράστη έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος, να λάβουν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα και τελικά να τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τον κακοποιητή του ανυπεράσπιστου ζώου που τον πλησίασε φιλικά για λίγο φαγητό και κατέληξε αιμόφυρτο και τραυματισμένο στο δρόμο, και να τον στείλουν στον Εισαγγελέα φορτωμένο με το μέγιστο πρόστιμο των 15.000 ευρώ.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.